Kirsten Algera X Ernst van der Hoeven

Magazine N° 5 – The Cabinet

Het project

MacGuffin Magazine stelt onderzoek naar het gebruik en de (historische) beleving van design en crafts op een onderscheidende manier centraal. ‘MacGuffin’ is een term die cineast Hitchcock ooit introduceerde voor objecten die een verhaal in gang zetten; MacGuffin magazine vertelt ongewone verhalen over doodgewone dingen. Vanuit verschillende disciplines en invalshoeken – van literatuur tot designkritiek en van beeldessay tot graphic novel – wordt de context en het gebruik van alledaagse voorwerpen als de kast, het touw of de gootsteen belicht.

Commissie

De jury is unaniem enthousiast over MacGuffin Magazine. De conceptuele opzet en heldere uitwerking zorgen voor balans in ieder nummer; de impact wordt met elke uitgave groter. De oogst tot nu: een visueel en inhoudelijk aanstekelijk en enthousiasmerend product, dat een brede (en jonge!) doelgroep aanspreekt. Alledaagse gebruiksvoorwerpen worden in deze context sociaal, sociologisch en designhistorisch belangwekkende thema’s. MacGuffin overtuigt met de relevantie van hun onderzoek, waardoor ze – na een eerdere nominatie – dit jaar tot de winnaars behoren.

— Alledaagse gebruiksvoorwerpen worden in MacGuffin magazine sociaal, sociologisch en designhistorisch belangwekkende thema’s.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!