Muziekgebouw Eindhoven

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Het project

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven is een eigentijds muziekgebouw met een internationale allure. Een akoestische toplocatie die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wereldbefaamde orkesten en solisten. Jaarlijks vinden ruim 160.000 muziekliefhebbers hun weg naar dit bijzondere gebouw in het hart van Eindhoven. (www.muziekgebouweindhoven.nl)

Commissie

Muziekgebouw Eindhoven is een goed voorbeeld van een intensieve samenwerking tussen bureau en opdrachtgever tijdens een langlopend en omvangrijk proces (uit: persbericht BOA, 2011).

Jury

De opdrachtgever was als een dirigent en gaf de ontwerpers de kans zich in een totaalconcept te tonen als in een orkest waarbij de beleving van de toeschouwer/muziekliefhebber altijd in vizier is gebleven en vormgeving dienstbaar aan deze beleving is gebleven. Dit alles in een kort tijdsbestek, met juiste bewaking van budgetten en betrekken van sponsoren en andere actoren in proces. Aan proces is een ruim onderzoek voorafgegaan ook om draagvlak te creeeren voor deze grote beweging waar design een belangrijke component is.

— Zeer inspirerend opdrachtgeverschap waarbij expertise van verschillende ontwerpdisciplines zijn betrokken.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!