Jeremy Jansen

Ornithology

Het project

Ornithology, van kunstenaarsduo Anne Geene en Arjan de Nooy, laat fotoseries van vogels in hun vele verschijningsvormen zien, op semiwetenschappelijke wijze gecategoriseerd. Om de lezer te verleiden en een unieke stijl te creëren voor ieder hoofdstuk, koos Jansen zorgvuldig voor verschillende lay-outs en papiersoorten. De balans tussen veelzijdigheid en eenvoud karakteriseren het boek. Niet direct zichtbaar voor alle lezers, is dat alle foto’s in Ornithology in een grid zijn opgemaakt. Door deze compromisloze aanpak is een gecontroleerde diversiteit ontstaan in het overkoepelend ontwerp.

Commissie

Het bekijken van het boek verandert meteen je perceptie van vogels: het leert je opnieuw kijken. Dit is heel knap en mooi gedaan. Ornithology laat speels de vele manieren zien waarop vogels aanwezig zijn in ons leven, vaak zonder dat we dit doorhebben, en is daarmee aantrekkelijk voor een groot publiek. Bovendien laat het boek zien hoe grafisch ontwerp een belangrijke rol kan spelen in het uitvoeren en documenteren van onderzoek.

— Het boek laat zien hoe grafisch ontwerp een belangrijke rol kan spelen in het uitvoeren en documenteren van onderzoek.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!