Studio Puckey, Moniker

Radio Garden

Het project

Het online platform Radio Garden introduceert het nieuwe online live radio luisteren ofwel streamen. Door een 3D vormgegeven wereldbol te draaien, scroll je door zo’n 12.000 stations in meer dan 7.000 steden. In een tijd waarin mensen doorgaans sterk op hun eigen omgeving gericht zijn, toont dit project dat radio geen grenzen heeft en de wereld kan verenigen. Bij het ontwerp van Radio Garden was het uitgangspunt dat alles weggelaten kan worden. De tenslotte overgebleven elementen zijn rauw en groot in de interface geplaatst. Die interface focust op de onzichtbare esthetiek van interactie. Wanneer je inzoomt, kom je precies uit op de stad die je beluistert en wanneer je op een druk gebied klikt, kom je bij de grootste stad uit. Terwijl je van stad naar stad beweegt, zie je hoe de lokale tijd verspringt. Alle honderden kleine ontwerpbeslissingen tezamen resulteren in een vloeiende ervaring van het platform, die voor jong en oud te begrijpen is.

Commissie

Het is indrukwekkend om het bereik van dit project te beseffen, iets waar maar weinigen in slagen: Radio Garden is al tachtig miljoen keer bezocht en er worden nog steeds radiostations van over de hele wereld aan toegevoegd. Dit toont een duidelijke behoefte aan en is een bevestiging van het sterke ontwerp. De website is bovendien uitzonderlijk goed geprogrammeerd en ontworpen en dat vertaalt zich in een enorm gebruiksvriendelijk radioplatform. De typografie en spatiëring maken de prettige ervaring compleet. Naast sterke functionaliteit bewondert de commissie ook de keuze voor eenvoud. Het zet het radioluisteren opnieuw op de kaart en biedt een platform aan duizenden interessante radiostations die anders relatief onbekend zouden blijven.

— Naast sterke functionaliteit bewondert de commissie ook de keuze voor eenvoud. Het zet het radioluisteren opnieuw op de kaart en biedt een platform aan duizenden interessante radiostations die anders relatief onbekend zouden blijven.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!