Lernert & Sander

Selfridges etalages

Het project

Om de nieuwe epische schoengalerie te lanceren, hebben Lernert & Sander 11 installaties gemaakt die het iconische schoendesign tot surrealistische extremen brengt. Ze hebben de meest mondaine huishoudapparaten eigenaardig gemodelleerd tot bijzondere creaties. De serie symboliseert een humoristische kijk op mode en een ideale uitvlucht van de dagelijkse taken.

Commissie

Huishoudelijke apparaten in de vorm van schoenen zijn als iconische etalageobjecten een geniaal middel om de opening van de nieuwe schoenenafdeling van het Britse warenhuis Selfridges te communiceren.

Jury

Selfridges trekt de aandacht en laat een sterke indruk achter. In eerste instantie lijkt deze indruk plezierig te zijn. Het lijkt alsof het cliché belachelijk gemaakt wordt, maar daarentegen draagt het een ambigu boodschap. Toch is het tegenwoordig niet meer aanstootgevend of beledigend, dertig jaar geleden zou dat anders zijn.
Een etalage van een warenhuis, dat de waarden van kunst uitdraagt, is erg speciaal.

— De iconische schoenobjecten zijn exemplarisch voor het werk van Lernert & Sander, dat zich dwars door alle disciplines en media heen beweegt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!