STUDIO LENNARTS & DE BRUIJN X OVERDESCHREEF

Stay Sane, Stay Safe (SSSS)

Het project

Stay Sane, Stay Safe (SSSS) is een corona-gerelateerd open en positief posterplatform waar iedereen posters kan uploaden, downloaden, printen en delen. Met inmiddels meer dan 2200 posters van ontwerpers uit 87 landen is het een verzamelpunt geworden van de creatieve energie die vrijkwam na het plotselinge stilvallen van de culturele sector en de vele afgelaste evenementen en projecten. Een uitlaatklep voor ontwerpers en iedereen die een hart onder de riem kon gebruiken. Zo hebben 27 ziekenhuizen in Nederland gedrukte posters in ontvangst genomen en zijn er diverse exposities geweest, met als een van de hoogtepunten een tentoonstelling in de vleugel voor toegepaste kunst en design in het Louvre en een mogelijke opname in hun collectie.

Vakjury

Op het moment dat de coronacrisis zijn tenen over de drempel stak, was dit eigen initiatief er vrijwel meteen. Studio Lennarts & De Bruijn en overdeschreef anticipeerden met veel energie, enthousiasme en verbazingwekkend hoge kwaliteit. Complimenten voor de diversiteit en esthetische kwaliteit van de makers en de website. Stay Sane, Stay Safe heeft met eenvoud, kracht en humor een internationaal en verbindend sneeuwbaleffect weten te creëren. Een impactvol project dat laat zien hoe waardevol de reactieve rol van ontwerpers op de tijdgeest is. 

— ‘Stay Sane, Stay Safe van Studio Lennarts & De Bruijn en overdeschreef laat met heel veel kwaliteit zien hoe waardevol de reactieve rol van ontwerpers op de tijdgeest is.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!