MOOOI

The Button – Digital Proof Of Authenticity

Het project

In een wereld waar massaproductie en namaak steeds vaker voorkomen, wil Moooi investeren in (de toekomst van) origineel ontwerp. Uit die motivatie ontstond The Button: digital proof of authenticity. De knoop bevat NFC-technologie en vergezelt voortaan alle ontwerpen van de maker. Daarnaast is de knoop door andere merken en ontwerpers te adopteren: The Button gebruikt een techniek die toepasbaar is op het ontwerp van alle fysieke producten. De knoop geeft ontwerpen een unieke identiteit en fungeert als een bewijs van authenticiteit. Het beschermt op die manier originele ontwerpen, maar ook de koper van (design)stukken. The Button is uit te lezen met iedere smartphone en laagdrempelig in gebruik.

Commissie

The Button is een sterke interactie tussen het fysieke ontwerp en de digitale identiteit ervan. Het concept ‘items met een digitaal alter ego’ biedt veel potentieel voor de lange termijn. De digitale identiteit kan veel meer bevatten dan informatie over authenticiteit, zoals eigenaarschap, reparaties en de achtergrond van het ontwerp. The Button is een voorbeeld van een ingreep die verschil maakt voor zowel de ontwerpers als de gebruikers. Daarmee maakt Moooi
een transitie in de rol die zij hebben, die verder gaat dan ontwerpen, presenteren en verkopen, en die de mogelijkheden voor de ontwerpwereld vergroot. The Button is ambachtelijk en met veel zorg uitgevoerd. Een technische oplossing in een esthetisch geslaagd jasje: dit is waarde door goed design.

— The Button van Moooi is een technische oplossing met veel potentie, in een esthetisch geslaagd jasje: dit is waarde door goed design.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!