The Rodina

Sonic Acts Identity

Het project

The Rodina ontwierp een meerlaagse identiteit voor het Amsterdamse kunst-, wetenschap-, geluidsfestival Sonic Acts. Zij gaven vorm aan het festivalthema HEREAFTER: een verkenning van grote thema’s als ongelijkheden door kolonisatie, immigratie of de klimaatcrisis. De identiteit legt de nadruk op wat The Rodina beschouwt als twee basisprincipes van ontwerp: onthullen en verbergen. De ontwerpers namen ondergrondse infrastructuren als uitgangspunt en reconstrueerden deze vanaf de oorspronkelijke plannen en architectuurschema’s van mijnen. De visuele identiteit die hieruit voortkwam, is vertaald naar een grote variëteit aan offline- en online middelen, waaronder een 320 pagina’s tellende festivalgids en – inmiddels voor The Rodina kenmerkende – performatieve interventies in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Commissie

Deze identiteit sluit qua uitstraling naadloos aan bij het experimentele festival Sonic Acts. The Rodina gebruikt daarvoor een veelzijdige beeldtaal, die nieuwsgierig maakt en uitnodigt. Goed doordacht, smaakvol en gelaagd, met liefde voor detail en consequent uitgevoerd. De identiteit is dienstbaar aan het festival en wordt getypeerd door een artistieke frisheid die opvalt in het straatbeeld. In zijn geheel beschouwd een van de sterkste totaalidentiteiten van het afgelopen jaar. Complimenten ook voor het technische ambacht, in de vorm van ijzersterk programmeerwerk, én voor de opdrachtgever, die duidelijk het belang erkent van ruimte geven aan de creativiteit van ontwerpers.

— De identiteit die The Rodina ontwierp is dienstbaar aan het Sonic Acts festival en wordt getypeerd door een artistieke frisheid die opvalt in het straatbeeld; een van de sterkste totaalidentiteiten van het afgelopen jaar.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!