VANMOOF

VANMOOF 5.0

Het project

De VANMOOF no. 5 is een stoere fiets, maar functioneel voor dagelijks gebruik in de grote stad. De verschillende onderdelen van de fiets zijn netjes weggewerkt in het frame. Vergeleken met de merkfietsen van Nederlandse fabrikanten kost de VANMOOF beduidend minder zonder aan kwaliteit of gebruiksgemak in te leveren.

Commissie

In het minimalistische driehoeksframe ondergebracht en led-verlichting maken deze onderscheidende fiets stoer maar functioneel voor dagelijks gebruik in de grote stad. Ogenschijnlijk retro maar technisch toch echt 2010.

Jury

Alles is in dit ontwerp is geïntegreerd, van de op zonne-energie werkende LED-verlichting tot aan de ketting. Geïntegreerde verlichting is echt vernieuwend, omdat er nog zoveel verschillende fietslampen op de markt zijn. Dit is een iconisch ontwerp dat als consumentenproduct zijn kracht ontleent aan zijn betaalbare prijs. Op deze fiets, die veel wegheeft van een fiets in een kindertekening, kun je ook nog eens echt fietsen.

— In plaats van slimme designoplossingen bij kritische onderdelen er aan toe te voegen, zijn deze er bijna onzichtbaar in verwerkt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!