WETRANSFER

WETRANSFER AND MARINA ABRAMOVIC – TRACES

1

Het project

Voor Traces vroeg WePresent – het digitale kunstplatform van WeTransfer – kunstenares Marina Abramović om vijf items te selecteren om te bewaren voor toekomstige generaties. Zij koos de roos van Jericho, kwartsstenen, een steen van Mars, De sterrennacht van Van Gogh en het boek De pijn van anderen van Susan Sontag. Abramovićs kunst is niet gericht op fysieke objecten, maar op een overdracht van energie: de ongrijpbare chemie tussen mensen, de effecten van tijd en de gedeelde menselijke ervaring. De creatieve studio van WeTransfer veranderde deze inspiratie in een virtuele tijdcapsule. Een fysieke pop-uptentoonstelling in Londen vormt samen met de virtuele site dit een meeslepende kunstervaring.

2

Vakjury

Bewonderenswaardig hoe WeTransfer aan hun merk bouwt door een kunstplatform te starten. Het eigenlijke platform gaat over bestanden bewaren en uitwisselen; Traces bewaart nu in een capsule kunstwerken. Met Abramović weten ze een van de grootste kunstenaars ter wereld te strikken en zo hun propositie als bedrijf voor creatieve makers en kunstenaars waar te maken. WeTransfer is de praktische, maar inspirerende tool en WePresent laadt het merk op een inhoudelijk en creatief interessante manier. Mooi hoe WeTransfer zo marketinggeld inzet om iets terug te geven aan de samenleving. Sterk concept, slimme strategie en een prachtige manier om een digitaal platform ook een museumfunctie te geven.

— ‘WeTransfer en Marina Abramović realiseren met Traces een sterk concept, een slimme marketingstrategie en prachtige manier om een digitaal platform ook een museumfunctie te geven’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!