RANDOM STUDIO

WWWSHOWWW

Het project

De jaarlijkse SHOW van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen is voor veel modeliefhebbers een onmisbare traditie. Voor het turbulente jaar 2020 werd geen uitzondering gemaakt. Random Studio onderzocht de modeshow van de toekomst en heeft de mechanismen van de traditionele modeshow gedeconstrueerd en opnieuw opgebouwd in een virtuele ruimte. De 140 bachelor studenten toonden hun werk op een virtuele catwalk die door techniek, illustratie, foto’s en video’s tot leven kwam en transformeerde bij elke collectie. De negen masterstudenten kregen de ruimte om een gepersonaliseerde digitale wereld te creëren en spraken in videocalls met mode-grootmeesters zoals Raf Simons, Demna Gvasalia, Stephen Jones en Christian Lacroix over hun collecties. 

Vakjury

Om met een online variant te komen van de geprezen eindshow van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen is een pittige opgave. Random Studio is het gelukt. Qua technologie en ontwerp wordt hier een totaal nieuw domein aangeboord. Geen plan B voor een modeshow, maar een discipline overstijgend alternatief. Er is duidelijk een sterke samenwerking geweest en Random Studio heeft daarin grenzen opgezocht. De vakjury is gecharmeerd van de manier waarop er is gekeken naar het lichaam en hoe mode hierop wordt gepresenteerd. Hier en daar domineert de vorm het eindwerk van de studenten, maar dit laat tegelijkertijd ook de mogelijke gelaagdheid zien die dit nieuwe domein biedt.

— ‘Qua technologie en ontwerp wordt met WWWSHOWWW van Random Studio een totaal nieuw domein aangeboord. Geen plan B voor een modeshow, maar een discipline overstijgend alternatief.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!