22.10.2019

Tijdens de negen dagen Dutch Design Week (DDW) kun je zomaar eens het werk van Dutch Design Awards (DDA) winnaars Gispen & Simone Post voorbij zien rijden. Zij hebben beiden speciaal voor de Renault Design Rides een uniek ontwerp gemaakt voor op het dak van de elektrische ZOE’s.

De herkenbare Design Rides zijn een onmisbaar onderdeel van DDW en vervoeren jaarlijks zo’n 60.000 DDW bezoekers van A naar B. Negen dagen lang rijden er 35 Renault Design Rides door Eindhoven, van de ene DDW-locatie naar de andere. Elke design ride wordt op het dak voorzien van een speciaal object ontworpen en gemaakt door een DDW-deelnemer. In dit geval zijn dat dus Simone Post, winnaar in de categorie Young Designer, en Gispen, winnaar in de categorie Product.

Gispen - Product 2019

Gispen heeft voor hun ontwerp een gouden miniatuur versie ontwikkeld van de Sett CE, het project waarmee ze de Dutch Design Award hebben gewonnen.  De echte bank is tevens te zien in de DDA overzichtstentoonstelling in VEEM. Wat deze bank zo bijzonder maakt is dat hij voor 95% bestaat uit gerecycled materiaal, iets wat in de productie van comfortabel zit meubilair uniek en lastig realiseerbaar is.

Simone Post - Young Designer 2019

Op de Design Ride van Simone Post prijkt een object gemaakt van Vlisco stoffen. Dit object verwijst naar haar afstudeerwerk voor Design Academy Eindhoven. Voor Vlisco deed zij destijds uitgebreid onderzoek naar nieuwe toepassingen voor de restromen van hun productie. De hoge mate van afvalmateriaal inspireerde haar tot het initiatief om afvaldoeken en overige restanten te gebruiken om vervolgens volledig gerecyclede kleden te produceren.

Alle DDA winnaars en genomineerden zijn op DDW te zien in de overzichtstentoonstelling in VEEM. Wil je weten waar je nog meer DDA’ers kunt vinden elders op DDW? Klik dan hier!

1
2

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!