SCHEPERS BOSMAN

21 Spring Summer, SB Synergy

Het project

Schepers Bosman heeft een hechte groep vrienden, muzikanten, creatieven en collega- ontwerpers om zich heen verzameld. De samenwerking tussen deze creatieve individuen is het fundament van de collecties, waardoor het ego van de ontwerper buitenspel wordt gezet. De 21SS collectie visualiseert deze connectie. De collectie toont graphics die refereren aan kleuren en elementen van vlaggen, als een metafoor voor eenheid en solidariteit. De silhouetten zijn een moderne interpretatie van het concept uniformiteit en workwear, gemaakt met rauwe collagetechnieken en patchwork constructies. De collectie bestaat uit ongevoerde pakken gebaseerd op schildersjassen, workwear jassen en broeken, jumpsuits, vierkante jerseys, joggingbroeken, lichtgewicht overhemden, jacks en een nieuwe serie van gerecyclede Dutch Denim.

1
2

Vakjury

Het ondernemerschap van Schepers Bosman is bewonderingswaardig. Hun samenwerkingen zijn   discipline overstijgend, ze steken hun nek uit voor andere ontwerpers en met hun upcycling collecties en lokale productie is het collectief een toonvoorbeeld van duurzaam Nederlands ontwerp. Met de 21SS collectie zetten ze hun esthetiek en werkwijze voort, maar leggen tevens ook meer nadruk op de Schepers Bosman community. Met een herkenbaar eigen handschrift van clashing patchworks tonen ze de kracht van het collectief, terwijl de uniforme kleding juist ook ruimte biedt voor de persoonlijkheid van het individu. Het verder uitbouwen en zichtbaar maken van hun werkwijze en community biedt kansen voor de ontwikkeling van Schepers Bosman.

3

— ‘Met een herkenbaar handschrift van clashing patchworks draagt Schepers Bosman de liefde voor hun community sterk uit in in hun collectie 21SS, SB Synergy.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!