Stani Michiels

Architectuur Vijfje

Het project

De kunstenaar en architect Stani Michiels slaagde erin op de ene kant het portret van de koningin samen te stellen uit de namen van iets meer dan honderd Nederlandse architecten. De volgorde is bepaald aan de hand van het aantal treffers dat een naam oplevert als je die invoert in Google. Op de andere kant van de munt vormen de ruggen van ongeveer dertig boeken over Nederlandse architecten de contouren van Nederland, gezien sommige architecten hun boeken bijna net zo belangrijk achten als hun gebouwen.

Commissie

Het Architectuur Vijfje van Stani Michiels, ontworpen met gratis software, symboliseert de reputatie van de Nederlandse architectuur en biedt compensatie voor het verlies van de nationale munt. Op de ene zijde vormen ruim honderd namen van architecten het gezicht van de koningin. De andere kant laat de contouren van Nederland zien, samengesteld uit de ruggen van dertig boeken van Nederlandse architecten.

— Het Architectuur Vijfje symboliseert de reputatie van de Nederlandse architectuur en biedt compensatie voor het verlies van de nationale munt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!