Fons Schiedon

But Along the Way Is Danger

Het project

Ontwerper Fons Schiedon maakte voor het Pictoplasma Festival 2010 een korte 3D-animatiefilm But Along the Way There is Danger, In plaats van realistische 3D-film te maken, roept Schiedons animatie een illusie op die vervreemdt. Schiedon legt uit dat dit in de hand wordt gewerkt door de rood-blauwe kleurscheiding, waarmee het 3D-effect wordt opgewekt. In de animatie zien we een figuur lopen in een onbestemde omgeving waar koplampen van auto’s en zwaailichten opdoemen. Het is volgens de maker zowel een über-character als een non-character, dat constant verandert van uiterlijk. Nadat hij de ruwe versie af had, is hij op een schilderachtige wijze gaan manipuleren in de lagen waaruit de animatie is opgebouwd. Door gaten te slaan in het 3D-effect en de onderlinge afstand tussen elementen te verkleinen of te vergroten, verkreeg hij alle rare bijeffecten die deze leader zijn eigen persoonlijkheid geven.

Commissie

Voor het Duitse Pictoplasma Festival 2010 maakte ontwerper Fons Schiedon een korte animatiefilm die is getoond bij de opening van het festival. De driedimensionale animatie moet je bekijken met een speciale bril, maar veel leden van de selectiecommissie vinden dat de kleureffecten die je ziet als je de animatie zonder 3D-bril bekijkt, eigenlijk veel aantrekkelijker.

— Dat mensen niet helemaal goed weten waar ze naar kijken, maar evengoed een connectie voelen, treft de essentie van Schiendon’s uitgangspunt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!