Ninamounah

Collection 004 Evolve Around Me

1

Het project

Collection 004 Evolve Around Me, gaat over dominantie en onderwerping door de lens van de evolutie en de drang van de mens om de dierenwereld te overmeesteren. Mode wordt hier benaderd als een organisme dat zichzelf steeds aanpast aan verschillende omstandigheden, zoals de verandering van de seizoenen en het proces van natuurlijke selectie. Hiervoor heeft Ninamounah iconische deadstock-kledingstukken zoals het leren jasje, het korset, het krijtstreep pak en het overhemd samen laten smelten tot nieuwe en contrasterende vormen, silhouetten en kleurcombinaties.

2
3

Commissie

Ninamounah’s grensoverschrijdende en vaak provocerende ontwerpen veranderen de stereotype functie en betekenis van mode. Actueel en relevant. Ninamounah voegt een onafhankelijke artistieke en kritische stem toe om de mode-industrie te beïnvloeden. De samenwerkingen die ze daarbij altijd opzoekt, het inclusieve karakter van haar werkwijze en de keuze van haar modellen zijn prijzenswaardig. Ook met Collection 004 Evolve Around Me weet ze haar sociale vraagstukken te vertalen in een collectie van niveau. De vormen die Ninamounah creëert geven een verfrissende draai aan iconische kledingstukken. Verder zijn ook de beelden bij deze collectie spot on en passend bij haar thematiek in deze collectie.

— Ninamounah’s grensoverschrijdende en vaak provocerende ontwerpen veranderen de stereotype functie en betekenis van mode. Actueel en relevant.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!