Ninamounah

Collection 005 Complete Metamorphosis PT.2

1

Het project

De tweede akte van Ninamounah’s vijfde collectie blijft de kruising tussen biologie en mode verkennen. Waar de collectie Evolve Around Me vooral draait om dominantie in de natuur, gaat Collection 005 Complete Metamorphosis PT.2 over de volgende stap: een dramatische verandering in vorm en uiterlijk waar eigenschappen van onze dierlijke voorouders worden vermengd met onze techno-toekomst. Stukken die transformeren naargelang de omgeving. Vormen en proporties variëren van robuuste stilheid naar vloeibare beweging. Zo zijn motorreferenties zichtbaar in kantoorkleding, een overhemd verandert in een hoog uitgesneden bodysuit en traditionele overhemden en maatwerkpakken hebben dominante silhouetten en sterke schouders. 

2
3

Jury

Ninamounah streeft er niet naar om zichzelf elk nieuw seizoen drastisch opnieuw uit te vinden, maar kiest ervoor om langzaam te groeien door kernstukken te perfectioneren en opnieuw te interpreteren. Collection 005 Complete Metamorphosis PT.2 laat zien hoe stevig ze in haar schoenen staan en hoe hard ze groeien als ontwerpers. De beeldtaal is sterk, de tailoring verder uitgediept en zowel het upcyclen van kledingstukken en de inclusieve aanpak zijn vanzelfsprekender geïntegreerd. Ninamounah weet hier een sterk, volwassener beeld neer te zetten, zonder hun identiteit los te laten. 

— ‘Collection 005 Complete Metamorphosis PT.2 is een prachtig draagbaar statement dat laat zien hoe stevig Ninamounah staat. Het team zet hier een sterk, volwassen beeld neer, zonder hun eigen identiteit los te laten.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!