Studio Moniker

Do Not Touch

Het project

In de crowd-sourced videoclip Do Not Touch bij het nummer Kilo van Light Light is een groeiend aantal cursors dat zwermt over het scherm te zien. Elke keer dat iemand op donottouch.org de instructies op het scherm opvolgt, worden de bewegingen van zijn cursor vastgelegd. Het resultaat: een bijzonder geestige video waarin sociale effecten vastgelegd zijn.

Commissie

Voor een band is het een vernieuwende manier van een clip maken. Ze maken gedrag door middel van humor inzichtelijk. De mogelijkheden van technologie en sociaal gedrag zijn op een verrassende manier gecombineerd waardoor de kijker van begin tot het eind aan de video is gekluisterd.

Jury

Voor de jury klopt alles aan deze clip, die op innovatieve wijze gemaakt is. De mogelijkheden van technologie en sociaal gedrag zijn op een verrassende manier gecombineerd, en het publiek werd inhoudelijk betrokken bij het maakproces. Een onderscheidend concept, uitgevoerd met bescheiden budget.

— Met ‘Do Not Touch’ weet Moniker opnieuw honderdduizenden in beweging te brengen - Bas van Lier, Dutch Design Jaarboek, 2013

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!