Sies Marjan

Herfst-Winter Collectie 2017

Het project

In deze derde (dames)collectie van het jonge label Sies Marjan, onder leiding van creative director Sander Lak staan kledingstukken van fladderige stoffen centraal. Ze lijken rechtstreeks op het lichaam gemodelleerd. Lak experimenteert veel met het knopen en wikkelen van kledingstukken. Kleur is zijn handelsmerk en dat komt ook in deze collectie opnieuw duidelijk naar voren.

Commissie

De commissie is erg onder de indruk van deze ontwerper die – na jaren ervaring opdoen bij gerenommeerde modehuizen – uit het niets een merk (mét haute couture atelier) heeft overgenomen en er zijn eigen stempel op heeft gedrukt. Met deze collectie toont hij een duidelijk handschrift, waarin asymmetrische lijnen, dansende stoffen en veel kleurgebruik centraal staan. De collectie is op een verfrissende manier wars van trends, muzes of thema’s. Lak kiest bewust voor een abstracte, eigen manier van werken. Sies Marjan is daarmee een (overigens vooral) internationaal succesvol label.

— Met deze collectie toont hij een duidelijk handschrift, waarin asymmetrische lijnen, dansende stoffen en veel kleurgebruik centraal staan.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!