STUDIO MAKKINK & BEY

IABR-DOWN TO EARTH: WATERSCHOOL M4H+

1

Het project

Interactie tussen alle organismen, gemeenschappen en hun omgeving, dat is het uitgangspunt van WATERSCHOOL M4H+. Studio Makkink & Bey onderzoekt in opdracht van IABR (International Architecture Biënnale Rotterdam) samen met veertig ontwerpers een optimale ecologische habitat voor de 6.300 toekomstige bewoners van Merwe-Vierhavens in Rotterdam (M4H+). Het project omvat onder andere een duurzame en circulaire leeromgeving, waarin al snel onze onevenredige westerse voetafdruk duidelijk wordt als het gaat om watergebruik. Insecten, kroos, zeewier, hout en schimmels zijn de vijf bronnen die de toekomst van wonen en werken in M4H+ vormgeven en op alle fronten kunnen beïnvloeden. Door kennis te vergaren en verspreiden, werkt WATERSCHOOL M4H+ als katalysator voor een duurzame (her)ontwikkeling van het gebied.

2

Vakjury

Waterschool M4H+ is een overtuigend project, over een uitermate urgent maar complex onderwerp. Studio Makkink & Bey is betrokken bij elk aspect van het ontwerpend onderzoek en weet de juiste partners én een grote hoeveelheid jonge makers te betrekken. Waterschool M4H+ geeft concreet invulling aan het principe ‘learning by doing’. Studio Makkink & Bey neemt een heel scala aan rollen op zich, van planoloog, architect en ontwerper tot curator, mediator en moderator. Het resultaat is een heldere opzet, veelzijdig gepresenteerd onderzoek en groot bereik voor dit veelomvattende project dat op alle niveaus klopt. 

— ‘Studio Makkink & Bey neemt een heel scala aan rollen op zich en maakt van Waterschool M4H+ een overtuigend project dat op alle niveaus klopt’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!