STUDIO MAKKINK & BEY

IABR-DOWN TO EARTH: WATERSCHOOL M4H+

1

Het project

Interactie tussen alle organismen, gemeenschappen en hun omgeving, dat is het uitgangspunt van WATERSCHOOL M4H+. Studio Makkink & Bey onderzoekt in opdracht van IABR (International Architecture Biënnale Rotterdam) samen met veertig ontwerpers een optimale ecologische habitat voor de 6.300 toekomstige bewoners van Merwe-Vierhavens in Rotterdam (M4H+). Het project omvat onder andere een duurzame en circulaire leeromgeving, waarin al snel onze onevenredige westerse voetafdruk duidelijk wordt als het gaat om watergebruik. Insecten, kroos, zeewier, hout en schimmels zijn de vijf bronnen die de toekomst van wonen en werken in M4H+ vormgeven en op alle fronten kunnen beïnvloeden. Door kennis te vergaren en verspreiden, werkt WATERSCHOOL M4H+ als katalysator voor een duurzame (her)ontwikkeling van het gebied.

2

Vakjury

Waterschool M4H+ is een researchproject dat er dit jaar met kop en schouders bovenuit steekt: een schoolvoorbeeld van hoe je design research op een lerende manier inzet. Studio Makkink & Bey laat zien hoe je met een grote groep ontwerpers en denkers een urgent thema als ons watergebruik op allerlei manieren kunt analyseren, doorgronden en ervaren. Makkink & Bey is altijd en overal genereus in het delen van hun kennis en zelflerende vermogen. Deze studio opereert al jaren in de voorhoede van ontwerpend onderzoek en adresseert met Waterschool M4H+ een relevant onderwerp op een open en voorbeeldstellende wijze, dat door de lange looptijd ook nog eens substantieel effect heeft. 

— ‘Waterschool M4H+ steekt er met kop en schouders bovenuit: Studio Makkink & Bey geeft hier een schoolvoorbeeld van hoe je design research op een lerende manier inzet’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!