Schueller de Waal | SDW STUDIO

Litter

1

Het project

SCHUELLER DE WAAL / SDW Studio creëert fashion statements en capsule collecties waarmee de relevantie van mode, de mogelijke verschijningsvormen ervan en een duurzamer systeem onderzocht en bevraagd worden. Litter was een interventie tijdens Paris Haute Couture 2019/2020. Vijftig modellen bestaande uit modeprofessionals en vrijwilligers kwamen bij elkaar voor een grote schoonmaakactie tegenover het stadhuis van het 15e arrondissement. Ze raapten afval van de straat, top tot teen gekleed in uitbundige, eclectische schoonmaakuniformen gemaakt van restmaterialen, dead stock kledingstukken en stukken uit eerdere collecties van SCHUELLER DE WAAL. Het event is mogelijk gemaakt door Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en kreeg veel aandacht door de samenwerking met de stad Parijs en organisaties als PikPik Environnement, Green Bird Paris en France Nature Environnement Federation.

2
3

Commissie

SCHUELLER DE WAAL weet elke keer weer op een impactvolle manier bewustwording te creëren, zonder compromissen te sluiten als het gaat om vorm en inhoudelijke kwaliteit. Hun optimisme en gevoel voor humor zijn aanstekelijk, zonder dat het een gimmick is. Litter laat zien hoe scherp en specifiek ze zijn geworden in hun boodschap, hoe handig ze zijn in het zoeken van samenwerkingen en hoe herkenbaar hun handschrift en silhouet is. Of ze nu een installatie, video of performance maken, alles is even eigen en sterk. 

— “SCHUELLER DE WAAL weet elke keer weer op een impactvolle manier bewustwording te creëren, zonder compromissen te sluiten als het gaat om vorm en inhoudelijke kwaliteit. Litter laat zien hoe scherp en specifiek ze zijn geworden in hun boodschap, hoe handig ze zijn in het zoeken van samenwerkingen en hoe herkenbaar hun handschrift en silhouet is.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!