STUDIO DAVID LAPORT

LOCAL VEGETATION

1

Het project

Local Vegetation is de tiende collectie van Studio David Laport, geïnspireerd op een fotoserie in het magazine Atmos van lokale plekken met unieke vegetaties. Een belangrijk doel voor deze collectie was de weelderigheid van een begroeiing vertalen in een materiaal. Laport en zijn team gebruikten de beperkingen die de pandemie opleverde. Zo leerde de studio zichzelf aan de hand van YouTube tutorials het gehele proces van handmatig plisseren aan. Bovendien ontwikkelde de studio zelf het materiaal Nylon Hyper Fringe. Dit leidde ertoe dat Studio David Laport hun grootste couturestukken zero waste kon maken en dit inmiddels als visie en beleid voor de studio heeft omarmd.

2

Vakjury

David Laport is een heel consistente ontwerper met veel verbeeldingskracht. Corona bracht tegenslagen, die de studio wist om te buigen tot een nieuwe visie en werkwijze. Een mooie reminder dat we vaak mislukkingen nodig hebben om tot echt goed en inspirerend werk te komen. De omstandigheden dwongen David Laport om te reflecteren op zijn metier en verantwoordelijkheid te nemen door aan couture een duurzame draai te geven. De onmiskenbare signatuur van Laport blijft in dit zero waste beleid stevig overeind. Een aantrekkelijke, prikkelende collectie is de uitkomst, die een duidelijk verhaal vertelt: iedereen kan en moet de stap naar een verantwoordelijker productie maken, ook de gevestigde orde.

— ‘David Laport reflecteerde voor Local Vegetation op zijn metier en neemt verantwoordelijkheid door zelf materiaal te ontwikkelen en aan couture een zero waste draai te geven’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!