Part of a Bigger Plan & Christian Borstlap

Louis Vuitton

Het project

In opdracht van Nowness heeft Christian Borstlap van Part of a Bigger Plan een nieuwe animatie gemaakt voor Louis Vuitton. Het is een grafisch eerbetoon aan de ontwerper Louis Vuitton die in 1854 het gelijknamige modehuis oprichtte.

Commissie

Hoewel de video digitaal gemaakt is, komt de echtheid en het analoge gevoel door de illustratie duidelijk naar voren. De video voor Louis Vuitton brengt het romantische gevoel van Parijs terug. Het eigenzinnige handschrift van Christian Borstlap, waarbij vakmanschap een grote rol speelt, is duidelijk zichtbaar. Elk visueel moment verrast en prikkelt.

Jury

Deze animatie is een ode aan de industriele revolutie door de eeuwen heen. Er is een goede balans getroffen tussen serieus en speels, zonder kinderachtig te worden. Wij prijzen de veelgelaagdheid: de boodschap, de executie, de historische waarde, het verhaal en zelfs een lichte zelfspot zijn allen aanwezig en in evenwicht. Analoog vakmanschap en digitale meesterschap gaan hand in hand.

— Oud en nieuw gaan hier samen, de wereld van toen wordt opgeroepen in een medium van nu. Die twee kanten, de gelaagdheid en het vleugje humor maken het een plezier om deze film te bekijken, ook na een paar keer.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!