MAISON the FAUX

MAISON pour MAISON

Het project

MAISON pour MAISON staat tijdens Amsterdam Fashion Week geheel in het teken van thuiskomen, vrij zijn, het belang van het kunnen kiezen van je eigen omgeving en de onvermijdelijke beperkingen. Tijdens deze multidisciplinaire presentatie waarin mode, theater, dans, muziek en ruimtelijke vormgeving samenkomen, komen alle facetten van ‘thuis’ voorbij. De bewoners zijn gekleed in MAISON the FAUX’s interpretatie van leisure wear. Pyjama’s, nachtjaponnen, negligés en kamerjassen. Alles gestyled met verschillende interieuraccessoires als kussens, dekbedden, slaapmaskers en zelfs matrassen. MAISON the FAUX is een initiatief van Joris Suk en Tessa de Boer: een creatieve studio die zich presenteert als een groots couturemerk. MAISON the FAUX is bewust bezig met het doorbreken van (gender) grenzen, hokjesdenken en het pushen van een divers beeld in de modescene. (Schadelijke) schoonheidsidealen worden bevraagd en individuele vrijheid en expressie gepromoot.

Commissie

MAISON the FAUX is een sterk voorbeeld van wat de nieuwe generatie Nederlandse (mode)ontwerpers kan bereiken. Goed geschoold, hardwerkend, multidisciplinair en vooral liefdevol reageren zij op het huidige modesysteem. Al een tijdje behoort MAISON the FAUX tot een van de favorieten van de jury en ook MAISON pour MAISON verdient alle lof. Het ontwerperscollectief creëert ook hier weer een geheel eigen wereld waarin elk detail klopt. Een wereld waar het idee dat mode enkel een collectie is, wordt overstegen. Hun decoratieve, inclusieve en prettig schurende benadering van mode laat de liefde voor de schoonheid en de ware kracht van kleding weer opbloeien. MAISON the FAUX is performance art met ruimte voor diversiteit, jong talent en prachtig gemaakte kleding.

— Hun decoratieve, inclusieve en prettig schurende benadering van mode laat de liefde voor de schoonheid en de ware kracht van kleding weer opbloeien.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!