LESLEY MOORE

Mijn Stem is Groen

Het project

Veel kinderen willen zich inzetten voor een schone en gezonde aarde, maar mogen zelf niet stemmen. Mijn Stem is Groen is de eerste online klimaatmars voor kinderen. Twee weken voor de landelijke verkiezingen van 2021 konden alle kinderen van Nederland hun stem laten horen voor een groene toekomst op mijnstemisgroen.nl. Letterlijk: via een web app konden kinderen hun stem opnemen die vervolgens werd vertaald in een unieke avatar die ze zelf konden bewerken. De gepersonaliseerde avatars sloten aan in de virtuele klimaatmars waar de stemmen van alle kinderen te horen zijn in een actielied, gemaakt door producer Simon Akkermans en muzikanten Ruben Hein en Sabrina Starke. 

Vakjury

Mijn Stem is Groen is een vriendelijk eigen initiatief met veel zeggingskracht. In een multidisciplinair collectief van ontwerpers en muzikanten is er met weinig tijd en budget iets neergezet dat duidelijk recht uit het hart komt. Conceptueel sterk in zijn eenvoud en technisch knap gemaakt. Zonder functionaliteit en doelgroep uit het oog te verliezen. Een democratisch project dat kinderen op een leuke manier in contact brengt met politieke vraagstukken en ze een stem geeft die ze gewoonlijk niet hebben. 

— ‘Lesley Moore’s web app Mijn Stem is Groen is conceptueel sterk in zijn eenvoud en technisch knap gemaakt, zonder functionaliteit en doelgroep uit het oog te verliezen.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!