Natura Artis Magistra

Natura Artis Magistra

Het project

Natura Artis Magistra (kortweg: Artis) laat mensen, dieren en planten, kunst en erfgoed samenkomen in hartje Amsterdam. Artis vernieuwt haar vormgeving op verschillende vlakken en gaat daartoe samenwerkingen aan met (landschaps)architecten, ontwerpers en kunstenaars, waaronder VanLennep (huisstijl), Mijksenaar (bewegwijzering), Fabrique (website), Dawn (‘Vergeten dieren’-campagne) en Pàvel van Houten (behang Ledenlokalen).

Commissie

Artis is op alle vlakken van design (van huisstijl en bewegwijzering tot merchandise en nieuwe paviljoens) op zoek naar de hoogst haalbare kwaliteit. De commissie prijst de keuze om te werken met een groep externe adviseurs die de organisatie structureel bijstaat in haar beslissingen. De resultaten zijn indrukwekkend.

Jury

Artis is op alle vlakken van design (van huisstijl en bewegwijzering tot merchandise en nieuwe paviljoens) op zoek naar de hoogst haalbare kwaliteit. De onafhankelijke commissie – Pieter Aarts (DMN), Rita van Hattum (BNO), Luuk Ros (Adformatie), Roel Stavorinus (Metroel) en Esther Donders/Gerard Streng (beiden Heijmans) – prijst de keuze om te werken met een groep externe (ontwerp)adviseurs die de organisatie structureel bijstaat in haar beslissingen en noemt de resultaten indrukwekkend.

Artis werd zaterdagavond in Eindhoven beloond voor zijn goede opdrachtgeverschap met de Best Client Award 2014 van Dutch Design Awards. Uit het juryrapport: ‘Aan het hoofd van de organisatie staat een bevlogen directie met een duidelijke visie. Ook de ontwerpers is deze samenwerking bijzonder goed bevallen. Ze omschrijven de aanpak als grondig en professioneel. Artis is niet op de ontwerpstoel gaan zitten.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!