STUDIO FLORIS SCHOONDERBEEK

Recalculating Route – an experimental roadtrip

1

Het project

Recalculating Route is een serie fieldtrips waarin Floris Schoonderbeek vanuit zijn mobiele studio op zoek gaat naar een rijk bestaan in balans met onze omgeving. Vanuit een interesse in specifieke, duurzame technieken en de beleving daarvan, worden experts betrokken die deze interesse delen. Samen beleven zij een avontuur door deze te testen en te ervaren. Door de fieldtrips vast te leggen en de bevindingen om te zetten naar de best passende middelen of producten, heeft zich een onderzoek en ontwerpproces gevormd, waaruit verrassende en logische producten als de Raintap, de Botanictub en de Sunstove zijn voortgekomen. Experimentele producten die ontstaan door het combineren van duurzame technieken, hedendaagse behoeftes en gebruikservaringen.

2
3
4
5

Vakjury

De lichtvoetigheid waarmee Floris Schoonderbeek belangrijke thema’s benadert is verfrissend. Dit off the grid onderzoek voelt als hutten bouwen voor volwassenen, waardoor het toegankelijk en educatief wordt voor een breed publiek. Hieronder zit echter een goed doordachte onderzoeksmethodiek: thinking through making. Het beter maken van het bestaande als vorm van Design Research. Floris weet deze discipline bovendien een open karakter te geven. Een die experts op meerdere gebieden de mogelijkheid biedt om hun gezamenlijke ervaringen en bevindingen ook toe te passen in hun eigen beroepspraktijk.

— ‘Het off the grid onderzoek Recalculating Route van Studio Floris Schoonderbeek voelt als hutten bouwen voor volwassenen; toegankelijk en educatief voor een breed publiek.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!