Social Label X Diverse Designers

Social Label

Het project

Social Label omschrijft zichzelf als een laboratorium dat de kracht van design en communicatie inzet voor een andere kijk op werken, leren en meedoen. Daarmee zijn ze niet zozeer opdrachtgever as wel aanjagers van ontwerpen die de mensen in de werkplaats vooruithelpen. Oprichters Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) ontwerpen arbeid op maat en design met betekenis, waardoor mensen die aan de zijlijn staan mee kunnen doen en trots ontlenen aan de mooie producten die zij maken. Hiervoor zoeken zij steeds een ontwerper, om een product te ontwerpen met als doel de mensen in de werkplaats vooruit te helpen. Er werken momenteel twaalf topontwerpers met Social Label, waaronder Piet Hein Eek, Kiki Van Eijk, Dick Van Hoff, Edwin Vollebergh, Borre Akkersdijk en Roderick Vos.

Commissie

Deze inzending onderscheidt zich van andere inzendingen, omdat er geen sprake is van de gebruikelijke klant-ontwerper-relatie. Social Label is een schitterend voorbeeld van ‘what design can do’ voor mensen. De basis van de ontwerpbriefing wordt gevormd door de mogelijkheden en behoeften van de mensen die het product gaan produceren. Social Label doet dit dermate goed dat het niet alleen unieke, fraaie producten oplevert, maar ook geïnspireerde ontwerpers en gelukkige, gemotiveerde mensen in de werkplaatsen.

— De werkwijze van Social Label levert niet alleen unieke, fraaie producten op, maar ook geïnspireerde ontwerpers en gelukkige, gemotiveerde mensen in de werkplaatsen.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!