ANTOINE PETERS

SPACE GARMENT IN HET BONNEFANTENMUSEUM

1

Het project

De creatieve uitingen van Antoine Peters bewegen zich tussen mode, kunst en architectuur. Peters tekent al twintig jaar textiele sculpturen en installaties die in dialoog met een ruimte tot stand komen. In het Bonnefantenmuseum werden deze Space Garments een landschap van mouwen en jeanspijpen. Bezoekers konden letterlijk ‘door’ de kleding heen lopen en de ruimte rond een kledingstuk werd net zo belangrijk als het kledingstuk zelf. De curieuze objecten hebben een ontregelend effect op de toeschouwer, waarmee de ontwerper de traditionele relatie tussen toeschouwer en object wil doorbreken en ons letterlijk en figuurlijk anders wil laten kijken naar kleding, de wereld om ons heen en onszelf.

2

Vakjury

Antoine Peters is een ontzettend transparante ontwerper, die alles omarmt en gretig kennis deelt. Door zijn grote betrokkenheid nodigt hij een breed publiek uit om te ervaren wat mode met je kan doen. Peters bevraagt, reflecteert en experimenteert op een leuke, toegankelijke manier en gaat onvermoeibaar het gesprek aan met bezoekers; een geslaagd voorbeeld van een participatief ontwerper. Zijn bescheidenheid en zorgvuldigheid in de omgang met mensen typeert de mentaliteit van een nieuwe generatie ontwerpers, voor wie samenwerken een vanzelfsprekend uitgangspunt is. Als modeontwerper weet hij met Space Garment in een uitdagende kunstruimte als het Bonnefantenmuseum een gelaagd verhaal te vertellen.

In opdracht van FASHIONCLASH Festival, georganiseerd door Bonnefantenmuseum, powered by Creative Fund NL.

— ‘Antoine Peters weet met Space Garment in een uitdagende kunstruimte als het Bonnefantenmuseum op een leuke en toegankelijke manier een gelaagd verhaal te vertellen’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!