Next Nature Network

The In Vitro Meat Cookbook

Het project

Prikkelende visies op de toekomst van ons voedsel in de vorm van een kookboek waarin één ingrediënt – kweekvlees – steeds terugkeert. Het boek behandelt thema’s als duurzaamheid, voedseltekort, dierenleed en culinaire innovatie.

Commissie

Dit project is een relevant discussiestuk over de voedingsindustrie. Hoe verandert de betekenis en perceptie van vlees door de opkomende technologieën? Dit is een belangrijk onderwerp gezien enerzijds de overbevolking, en anderzijds de negatieve gevolgen van vleesproductie voor het ecosysteem. De commissie benadrukt dat design hierin fungeert als katalysator voor debat.

Jury

In The In Vitro Meat Cookbook ziet de jury een medium dat grote onderwerpen dicht bij huis brengt. De technologie die in het boek voor het voetlicht wordt gebracht is voor de gemiddelde mens nog niet bereikbaar, maar exploreert wat de toekomst zou kunnen betekenen voor onze voedingsccultuur én opent het debat daarover. Het fraai vormgegeven boek is een speculatief onderzoek dat extra gewicht krijgt door bijdragen van wetenschappers, activisten, filosofen en experts uit tal van disciplines.

— Dit kookboek over kweekvlees geeft op speelse wijze een visie op een mogelijke toekomst van de vleesindustrie.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!