Kummer Herrman

The Sochi Project

Het project

‘Slow journalism’ over de regio rond Sotsji (Rusland), waar de winterspelen van 2014 werden georganiseerd. Verhalen komen samen in een monumentale publicatie en in reizende tentoonstellingen.

Commissie

Het is een complex multimediaal project dat goed in de hand is gehouden: de vormgeving is verzorgd tot in de kleinste details en in het gehele project is de rode draad duidelijk zichtbaar. De rol van de ontwerper verschuift van vormgever naar content manager. Kummer & Herrman heeft een multidisciplinair team samengesteld dat bewonderenswaardig goed heeft samengewerkt. De documentaire brengt met succes dit gedegen onderzoek voor het voetlicht.

Jury

De jury is onder de indruk van de toewijding, de moed en het doorzettingsvermogen dat de onderzoekers aan de dag legden om hun project tot voltooiing te brengen. Met als resultaat een betekenisvol verhaal, authentiek vertaald in diverse uitingen, dat rijk is aan diepgang. In The Sochi Project is informatie over een belangrijk en politiek gevoelig onderwerp niet alleen ontsloten, maar ook veiliggesteld voor komende generaties.

— Een groot en complex journalistiek project dat dankzij de gedetailleerde vormgeving een geheel vormt

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!