De Designpolitie

Trafikant

Het project

Door het aantal kleuren terug te brengen is het mogelijk geworden om de afmeting zowel als het aantal paginas in ‘Transit’ te vergroten wat het mogelijk maakte meer focus te leggen op het werk van elke individuele student. Aan het oppervlak is alles aan elkaar verbonden door een overkoepelend thema: Cranbrook, gelegen in een van de rijke buitenwijken van Motor City Detroit. De wijk kan alleen via de auto worden bereikt. Dit is de inspiratie geweest voor de fotografie en het lettertype dat gebaseerd is op auto-onderdelen van de originele ‘Plymouth Cranbrook 53’. Adrian Frutiger’s ‘Univers’, ‘Turfhaus’ en een in hars gegoten aangepaste versie van dit lettertype maakten de typografische middelen voor deze productie compleet.

Commissie

Het ontwerp van een afstudeercatalogus voor een kunstacademie kan ontaarden in een strijd tussen het werk van de studenten en de ideeën van de ontwerper, die op elke pagina terugkomt. De ontwerpers van deze catalogus hebben deze valkuilen succesvol vermeden. Ze hebben hun eigen ‘ding’ beperkt tot de pagina’s tussen de verschillende afdelingen van de academie. Dit resulteert in een oogstrelende samenhang tussen afbeelding en typografie.

— Het ontwerp van een afstudeercatalogus voor een kunstacademie kan ontaarden in een tussen het werk van de studenten en de ideeën van de ontwerper, die op elke pagina terugkomt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!