Triodos Bank X RAU Architecten X Arcadis X Ex Interiors

Triodos Bank – De Reehorst

1

Het project

De nieuwe werkomgeving van Triodos Bank is een plek waar de ingrediënten van ‘de nieuwe tijd’ voelbaar zijn. De bank wilde van haar kantoor meer dan een duurzaam gebouw maken. Triodos realiseerde een toegankelijk ontmoetingsgebouw waar medewerkers, klanten en bezoekers zich welkom voelen en beoogt een evenwichtige verbinding tussen cultuur, natuur en economie. Het ontwerp en de productie van materialen zijn gebaseerd op structuren uit de natuur, het gebouw als geheel is remontabel en gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen. De terugkeer naar haar oorspronkelijke wortels op Landgoed De Reehorst gaat gepaard met een landgoedvisie, waarmee Triodos een positieve impact nastreeft op het omringende landgoed, de natuur en biodiversiteit. 

2
3
4

Commissie

Triodos Bank heeft haar heel eigen signatuur en waarden nu ook weten te vatten in een gebouw dat prachtig is ingebed in haar omgeving. De bank koos als opdrachtgever van meet af aan voor co-creatie, met als pijlers ecologie en economie, en voerde dat consequent en ambitieus door. Daarmee sluit het naadloos aan op de merkidentiteit en brengt het gebouw die tastbaar tot leven. Structureel goed opdrachtgeverschap en sterke strategische inzet van design; dit is wat je idealiter van Triodos Bank verwacht. Een extra pluim voor het vergaand circulaire karakter, vooral omdat het voor Triodos Bank zo duidelijk geen extraatje is, maar een vanzelfsprekendheid. 

— ‘Structureel goed opdrachtgeverschap en sterke strategische inzet van design; dit is wat je idealiter van Triodos Bank verwacht’