MORROW (+ HACK THE PLANET + Q42 + JONAS DEVACHT + JOEP LE BLANC)

WTFFF!?

1

Het project

Ruim honderdduizend kinderen en jongeren in Nederland krijgen jaarlijks met online seksueel misbruik te maken: van sextortion (afpersing met seksueel getint beeldmateriaal) tot grooming (online kinderlokken) of shame sexting (het ongewenst verspreiden van seksueel getint beeldmateriaal). Slachtoffers worstelen met schuldgevoel en schaamte, de drempel om hulp te vragen is hoog. Vele gesprekken met jongeren maakten duidelijk dat er behoefte is aan het rauwe, onbemiddelde verhaal over online seksueel misbruik. Morrow nam deze rauwheid als basis voor het interactieve platform WTFFF!?, dóór en vóór de eerste generatie die opgroeit met social media. De verhalen zijn al scrollend over een intrigerende illustratie te ontdekken en werden ingesproken door de jongeren zelf.

2

Vakjury

Razend knap hoe Fonds Slachtofferhulp en Morrow met WTFFF!? jongeren weten te raken en een beladen en moeilijk thema bespreekbaar maken. Als opdrachtgever blijft  Fonds Slachtofferhulp vrijwel onzichtbaar op de achtergrond;  WTFFF!? is een plek voor én door jongeren; in sommige gevallen hebben slachtoffers hun verhalen zelf ingesproken. Die directe, authentieke betrokkenheid is een krachtig signaal over de veilige omgeving die hier is gecreëerd. Dat dit tot (h)erkenning leidt, blijkt uit de enorme bezoekersaantallen en lange verblijfsduur op het platform. De vormgeving en productie zijn op alle vlakken van de hoogste kwaliteit, van sound design tot motion graphics. Het resultaat is een context en beeldtaal die precies doel treffen. 

— ‘Razend knap hoe Fonds Slachtofferhulp en Morrow met WTFFF!? een beladen thema bespreekbaar maken in een context en beeldtaal die precies doel treffen’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!