16.10.2021

Dutch Design Awards (DDA) viert jaarlijks het beste van Nederlands ontwerp. Dit jaar maken we tijdens Dutch Design Week (DDW) acht dagen lang elke middag een nieuwe DDA winnaar bekend op DDW TV. Als eerst de categorie Young Designer. Wie gaat er dit jaar vandoor met de Keep an Eye Foundation Young Designer Grant van 12.000 euro? En de winnaar is Audrey Large!

Audrey Large

Audrey Large onderzoekt digitale cinema en beeldtheorie en ontwerpt hiermee materiële objecten. Ze speelt met de grenzen tussen het digitale en het fysieke; ze zet technieken uit de werelden van animatie en 3D-software in om nieuwe beelden te creëren. Digitale afbeeldingen beschouwt ze als ruwe grondstoffen; filmtechnieken en beeldmanipulatie zijn voor haar gereedschappen. Het gaat Audrey Large in de ontwerpen die ze maakt nooit om een specifieke methode, maar om intuïtieve associaties tussen verschillende technieken, disciplines, functies en percepties. Ze zoekt naar een nieuw soort balans tussen vorm en functie en gebruikt kleur om tactiele illusies te creëren die vervreemdend werken.

— ‘Net echt, maar dan andersom: Audrey Large vergroot het artificiële zover uit dat je gaat twijfelen aan wat echt en wat nep is.’

Jurystatement

Audrey Large overtuigt met het materialiseren van een nieuwe werkelijkheid. De fysieke verschijning en de digitale vorm zijn in haar werk niet of nauwelijks van elkaar te onderscheiden, wat verwarring en verwondering oproept. Net echt, maar dan andersom: Audrey Large vergroot het artificiële zover uit dat je gaat twijfelen aan wat echt en wat nep is. Ze maakt perfect gebruik van alle beschikbare tools en weet zich ook als ondernemer goed te presenteren en krachten te bundelen. Audrey Large is als ontwerper al heel oorspronkelijk en compleet en dat wil wat zeggen in het designveld. Dit smaakt naar meer.

Young Designer

Dit is de stimuleringsprijs voor jong talent dat maximaal vijf jaar geleden is afgestudeerd. Bij de beoordeling staat de ontwerper centraal en wordt gekeken naar de kwaliteit van het gehele portfolio. Keep an Eye Foundation en Dutch Design Awards geloven dat financiële ondersteuning het verschil kan maken aan het begin van iemands carrière. Sinds 2018 koppelt Keep an Eye daarom een financiële stimulans aan de Young Designer Award van DDA, waarmee we samen jonge ontwerpers serieus op weg kunnen helpen.

Vakjury: Evelien Reich (voorzitter), Jeroen Junte, Thomas Clever, Liv Vaisberg,  Aynouk Tan

De overige genomineerden in deze categorie waren Bodil Ouedraogo en Bob Hendrikx. Zij ontvingen ieder financiële ondersteuning ter waarde van 9.000 euro van Keep an Eye Foundation.

DDA21 op DDW TV

De uitreiking van de Dutch Design Awards dagelijks, in de talkshow DDW TV, gepresenteerd door Brecht van Hulten. DDW TV is van 16 t/m 24 oktober om 19:00 uur te zien op ddw.nl.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!